Klaas en Alpe d’HuZes

 

ad6-header

In oktober 2006 heb ik besloten om op 7 juni 2007 (mijn 39ste verjaardag) mee te gaan doen aan Alpe d’Huzes +1. Dit is niet zomaar iets, tenminste niet voor mij. Het belangrijkste is dat ik dit doe ter herinnering aan dierbaren die aan kanker zijn overleden en ik hiermee geld inzamel voor KWF Kankerbestrijding Daarnaast kan ik laten zien dat als je jezelf een helder doel stelt, er heel veel mogelijk is. Dat ik dit ook nog eens kan doe met mijn grootste hobby, fietsen, maakt het voor mij helemaal compleet.

7 keer de Alpe d’Huez op is met mijn postuur (2m 100kg) niet voor de hand liggend, vandaar dat mijn voorbereidingen meteen in oktober ook zijn gestart. Deze site geeft jou de actuele status van mijn training, welke trainingen en wat ik verder doe om sponsoring te verkrijgen. Het is daarom ook meteen voor mij een stuk motivatie ondersteuning en een aanmodiging voor potentiele sponsoren om te doneren. Op 7 juni heb ik inderdaad 7 keer gehaald en dat was erg erg erg mooi. Zeker, omdat ik ook nog eens € 35.000 sponsorgeld meenam.

In 2008 heb ik samen met een 5-tal andere leden van Ius Sanctus, het moresgenootschap (http://iussanctus.wordpress.com) waar ik lid van werd in mijn studententijd meegedaan. Ook toen weer 7 keer omhog gereden.

Op 4 juni 2009 heb ik 8 keer omhoog gefietst en een enorm bedrag van € 38.000 bij elkaar gehaald.

In 2010 heb ik  “slechts” 6 keer omhoog gefietst € 30.000,- was het resultaat. Maar nog mooier was het dat Marijke, hersteld van de borstkanker, een keer omhoog liep en zich zelf genezen verklaarde. Het was een prachtige dag.

In 2011 lukte het Marijke niet om in bocht 7 te staan of om omhoog te wandelen. In februari was ze geopereerd aan een uitzaaiing in haar hersenen en het herstel ging niet erg snel. Gelukkig stond Marijke mij op de finishlijn op te wachten toen ik voor de 6e keer boven kwam, wat een gelukzalig moment is dat geweest.

Nu, in 2012, ga ik weer 6 keer omhoog, maar moet ik het doen zonder Marijke. Marijke verloor de strijd in september toen er veel meer uitzaaiingen in haar hersenen bleken te zitten. De onmacht van toen en het verlies voel ik nog elke dag, die onmacht probeer ik om te zetten naar kracht.  Helpen jullie ook mee? Doneer!

actievignet.gif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *