Achtergrond

Deze blog ben ik in eind 2006 gestart om mijn ervaringen in de voorbereidingen van Alpe d’HuZes vast te leggen. Inmiddels is het niet bij deelname aan Alpe d’HuZes alleen gebleven. Ik ben bestuurslid van Alpe d’HuZes en verantwoordelijk voor de communicatie, intern en extern.

Inmiddels is de betrokkenheid met de doelen van Alpe d’HuZes nog groter geworden, toen Marijke, mijn vrouw, in augustus 2009 met borstkanker is gediagnosticeerd. Na chemo, operatie en bestralingen, leek ze helemaal vrij te zijn van kanker. Tot dat Marijke op 12 Januari 2011 een epileptische aanval kreeg. De eerste conclusie is: uitzaaiingen van de borstkanker in de hersenen. Na twee hersenoperaties en bestralingen van het hoofd, leek alles weer de goeie richting op te gaan. Het herstel zette in, de vermoeidheid bleef. We hebben weer nieuwe plannen gemaakt voor de toekomst, want we vonden dat die er was.

Tot, als donderslag bij heldere hemel, een nieuwe epileptische aanval kwam, op 12 juli, precies een half jaar na de eerste. Litteken weefsel was de eerste diagnose, maar de klachten werden erger, Marijke kreeg afasie, het ging helemaal niet goed. Begin augustus bleek dat de tumor in haar hoofd terug was. En toen is het heel snel gegaan, tijd om afscheid te nemen was er niet, want we bleven positief, we maakten plannen, op het naïeve af.

Marijke is in de avond van 8 september 2011 overleden, nadat ze ‘s ochtends al had gezegd: ‘Het gaat niet meer zoals ik wil’ en ze ‘s avonds vroeg of ik het licht uit wilde doen………….

Mijn motivatie om met Alpe d’HuZes te strijden voor de overwinning op kanker is immens groot, vandaar:

Ik heb een droom, dat niemand meer dood gaat aan kanker.

 

 

actievignet.gif logoklein.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *